Dani Doma zdravlja Bihać

Objavljeno 5.4.2019.

 

Povodom 7.aprila Svjetskog dana zdravlja, uposlenici, volonteri i vanjski saradnici Doma zdravlja Bihać su sprovodili niz aktivnosti. Između ostalog određivanje glukoze u krvi, mjerenje krvnog pritiska, holesterola/triglicerida, savjetovanje pacijenata o dijatebetes mellitus, obilazak i savjetovanje starijih, potrebitih osoba.

Održana su i predavanja i to za radno sposobne pacijente na temu "Osteoporoza", za učenike Gimnazije Bihać o papiloma virusu i samokontroli dojke, u područnim ambulantama održana zdravstvena predavanja i pregledi Ca dojke, te uzeti PAP-a uzorci.

Već danima u holu ustanove održava se i izložba prodajnog karaktera Centra za mentalno zdravlje.

Svaki dan nas posjećuju i mališani iz vrtića, tako su nam prethodnih dana bili mališani iz vrtića Park-Ozimice I i vrtića Pinokio koji su zajedno s tetama posjetili savjetovalište i pedijatricu, potom stomatološku ambulantu, laboratoriju zubotehnike, hematološko-biohemijski laboratorij, ali i direktoricu kojoj su uručili brojne crteže i čestitke za sve zdravstvene radnike.

U sklopu ovih dana Doma zdravlja Bihać održane su i kontinuirane edukacije za zdravstvene radnike, a teme su bile razne od zaštite na radu, preko njege novorođenčeta i dojenja kao prevencije, kateterizacije mokraćnog mjehura do cerebralne ishemije-etiopatogeneza. Odaziv korisnika je veliki, kao i broj kolega iz ostalih zdravstvenih ustanova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012 Dom zdravlja Bihac