Centar za podršku dojenju

Drage mame, buduće mame, trudnice, sa radošću vas obavještavamo da je u našem Domu zdravlja počeo sa radom “ Centar za podršku dojenju “.

U svom ovom sivilu svakodnevnice napravili smo jedan veseo i šaren kutak ispunjen ljubavlju i toplinom.

Cilj centra je da bude podrška i pomoć ženama u najljepšem, ali i najosjetljivijem periodu života - poslije poroda i tokom dojenja.

Ako imate bilo kakvih pitanja i nedoumica vezano za ishranu i pravilan rast i razvoj vaše bebe, ako imate poteškoća s dojenjem ili vam jednostavno treba miran kutak za podojiti bebu ovo je svakako pravo mjesto za vas.

Centar je otvoren svaki radni dan od 7 – 14 h. Možete nam se obratiti direktno dolaskom u Centar uz najavu na telefon ili možete dobiti savjet i pomoć putem telefonskog razgovora.

Kontakt telefoni 037/ 316-765; 037/ 316-759.

Centar je opremljen i pokrenut u sklopu projekta “ Smanjenje rizika od katastrofa za održivi razvoj BiH” - edukacija zdravstvenih radnika o dojenju.

Zahvaljujemo se menadžmentu ustanove DZ Bihać na čelu sa dr.stomatologije Ademirom Jusufagićem, koji je obezbijedio dodatni prostor za naš centar, UNICEF-u i Švicarskoj agenciji za razvoj i saradnju koji su obezbijedili sredstva za opremanje centra. Zahvala takođe ide i Centru “Fenix” koji je implementacioni partner UNICEF-a na terenu i direktorici Centra “Fenix” Adisi Hotić.

Dođite i budite dio naše pozitivne priče. Dojenje je bitno. Dojenje je in.

Vaš Centar za podršku dojenju.

 

2012 Dom zdravlja Bihac