Obavijest za građane

 

Odlukom direktora Mr.sci.dr. Anela Softić Kasumović za doček Nove Godine 31.12.18. ponedjeljak na utorak 01.01.19. godine angažirana je još jedna jedinica Hitne medicinske pomoći (izvan radnog vremena). Uvidom u evidenciju iz prošlih godina primijetili smo statistički povećan broj povreda, te na ovaj način apeliramo građane da ne upotrebljavaju pirotehnička sredstva jer dolazi do blažih i težih povreda koje su praćene težim posljedicama po zdravlje pacijenata.

S obzirom na navedeno služba HMP i ZU Dom Zdravlja Bihać su organizirali još jedan mobilni tim uoči novogodišnje noći jer je našoj ustanovi cilj zaštita i pravovremeno pružanje medicinske pomoći građanima Bihaća i okolice. Ovim putem apelujemo na naše sugrađane da tokom proslave novogodišnjih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, te da se suzdrže od drugih negativnih ponašanja, a kako bismo svi zajedno civilizirano i dostojanstveno ispratili staru i dočekali Novu godinu.

Svim građanima i gostima koji su se opredijelili da doček Nove godine provedu u Bosni i Hercegovini i Unsko-sanskom kantonu, ZU Dom Zdravlja Bihać i uposlenici žele sretnu, uspješnu i sigurnu 2019. godinu!

2012 Dom zdravlja Bihac